Toegankelijk Vechtdal

Omgeving

Onder de rook van Zwolle en naast de groene bossen van Ommen ligt het pittoreske Lemele. Het in Overijssel gelegen Lemele bevindt zich in een bosrijke omgeving en in het dal naast de Lemelerberg. De omgeving is goed geschikt voor rolstoelgebruikers en er zijn zelfs speciale wandelpaden die voor rolstoelgebruikers geschikt zijn. Imminkhoeve is het startpunt voor het bewandelen van het Rolstoelpad (4,3 kilometer). Het Vechtdal staat er om bekend hard te werken aan de toegankelijkheid. Dorpen en steden in dit gebied zijn goed voor een leuk dagje uit! 

Rust & natuur

Veelzijdig landschap

Geniet van de rustige omgeving en de veelzijdige natuur. Bossen, heide, rivieren zoals de Vecht en de Regge en zandverstuivingen behoren tot het landschap van het Vechtdal. Ontdek tijdens jouw verblijf de historie van de omgeving en bezoek landgoederen, oude molens en musea. Ook een boottochtje kan niet uitblijven als je in deze omgeving verblijft. Neem bijvoorbeeld de boot naar Dalfsen over de Vecht!

Gezellige stadjes

Winkelen in de buurt

Hou jij ervan om gezellig een dagje te winkelen? In de omgeving van Imminkhoeve zijn er verschillende leuke stadjes met leuke winkels. Geen zin om het terrein te verlaten? Op het terrein van Imminkhoeve staat ons winkeltje met souvenirs, ansichtkaarten, knuffels en nog veel meer.
Je kunt denken aan de volgende leuke stadjes:

Als een vis in het water

Zwemmen in Nijverdal

Kom zwemmen bij zwembad het Ravijn in Nijverdal, maar 13 kilometer van Imminkhoeve. Het zwembad is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Wil je meer rust? Het is mogelijk om het zwembad af te huren, zodat je in alle rust van het heerlijke water kunt genieten. Ben je hierin geïnteresseerd? Bel dan wel even van tevoren.

Geen zorgen

Liever iets anders?

Imminkhoeve heeft goede contacten met de omgeving. We kunnen je daarom adviseren over verschillende activiteiten voor een dagje uit. Vraag ons gerust tijdens je verblijf.