Over ons

Aangenaam...

Over Imminkhoeve

Ons verhaal begint ruim 45 jaar geleden als vakantieoord voor mensen met een beperking. Elk jaar mochten wij ruim zevenduizend mensen verwelkomen en ervoor zorgen dat zij zorgeloos konden genieten van een vakantie. In ruim 45 jaar zagen wij de wereld veranderen van een plek waar mensen met een beperking geen rol hadden naar een plek waar zij langzamerhand mee kunnen doen in de samenleving. Helaas is toegankelijkheid nog niet overal vanzelfsprekend hoewel het bewustzijn in de samenleving wel groeit.

Vroeger
Ver terug in de tijd

 

De geschiedenis van Imminkhoeve gaat ver terug in de tijd. Het landgoed van Imminkhoeve bestaat al meer dan 500 jaar. Het landgoed is jaren van de familie Immink geweest. Generatie op generatie heeft op het prachtige groene landgoed in Lemele gewoond.

1972...
De grote verbouwing

 

Pas in 1972 heeft de familie Immink afscheid genomen van het landgoed. Het landgoed werd verkocht aan Stichting Vakantiecentrum Gehandicapten. De boerderij en het erf werd volledig verbouwd en aangepast totdat het geschikt was om mensen met een handicap te ontvangen voor een vakantie. Hoewel het eerst alleen nog een vakantieboerderij was, werd het later een groot vakantieoord.

Jarenlang kwamen vaste relaties zoals de Zonnebloem, het Rode Kruis, Johanniter, Voor Elkaar en Commissie Vakantieweken bij Imminkhoeve voor een vakantie. Het vakantieseizoen duurde destijds maar vijf maanden. Vijf maanden waarin groepen genoten van een vakantie. We waren ervan verzekerd dat we deze groepen elk jaar terugzagen voor een onvergetelijk verblijf.

2015
Alles moest anders

 

In 2015 begon de kanteling en veranderde de markt. We moesten ons meer gaan onderscheiden en voor het eerst begon marketing een rol te spelen. We moesten partners zoeken die de doelgroepen van Imminkhoeve vooruit konden helpen. Hierdoor werd de zorg die Imminkhoeve kon bieden, steeds breder.

Ook individuele gasten begonnen een rol te spelen voor Imminkhoeve. Handbikers, senioren, families en kleine groepen wisten Imminkhoeve steeds beter te vinden als een vakantieplek waar ze konden ontspannen.

2019
Zorglandschap en samenleving

 

2019 werd het jaar waarin we ons meer en meer bewust werden van het veranderende zorglandschap en samenleving. Door vergrijzing en leefstijlziektes zoals obesitas en diabetes type 2, ontstonden er nieuwe behoeftes. Door onze ervaring, onze partners en ons landgoed zagen we dat we meer konden bieden dan zorgvakanties voor mensen met een beperking. We zijn gaan brainstormen en dromen over de mogelijkheden.

2021...
Zorghotel Imminkhoeve

Begin 2021 heeft Imminkhoeve een nieuwe start gemaakt na een
overname. We blijven zorgvakanties bieden aan iedereen die zorg en aandacht nodig heeft. U kunt hier heerlijk genieten in een mooie groene omgeving.