Imminkhoeve

Pieta Hoogendijk en Corrie de Bruijn delen hun ervaring over Imminkhoeve

Pieta Hoogendijk ging in het verleden regelmatig als vrijwilligster mee met vakanties voor mindervaliden. Toen dit stopte, werd ze vaak benaderd door mensen die ze had leren kennen tijdens deze (zorg)vakanties. Ze waren erg teleurgesteld over het feit dat ze niet meer op (zorg)vakantie konden, wat Pieta goed kon begrijpen. Dus heeft ze de daad bij het woord gevoegd en is ze samen met Corrie de Bruijn (ook vrijwilligster) op zoek gegaan naar een mooie en aangepaste locatie voor een onvergetelijke vakantie!

Pieta vertelt: “We waren op zoek naar aangepaste accommodaties die van alle faciliteiten voorzien zijn en het comfort kunnen bieden voor mensen met een beperking. Daarbij zochten we naar een locatie met hoog-laag bedden, waarbij de slaapkamers over een eigen douche en toilet beschikken. Een alarminstallatie, eventuele hulpmiddelen als rol- en douchestoelen en goede keukenapparatuur met kookgelegenheid stonden hoog op onze wensenlijst. En dit voor 16 personen.

Daarnaast vonden we het belangrijk dat we in een mooie omgeving terecht komen waarbij we uitstapjes kunnen maken. En laat dit nu allemaal bij Imminkhoeve mogelijk zijn! Via Google kwamen wij in 2017 bij Imminkhoeve terecht en we hoorden dat er in maart een open huis werd georganiseerd. Dit was dus een uitgerekende kans om te gaan kijken of de accommodatie aan onze wensen voldeed. Dit was het geval, waardoor we in juli en december 2017 twee reizen hebben georganiseerd. Dit kreeg uiteindelijk een vervolg in 2018, 2019, 2020 en  in 2021!

Het meest waardevol vinden we dat mensen in het Voorhuis over een eigen slaapkamer beschikken met een douche en toilet. Ook zijn er wandelpaden op het eigen terrein die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. En na een mooie route wandelen, kunnen we heerlijk op het terras zitten! Daarnaast is er een duo-fiets beschikbaar, waardoor we ook een rondje kunnen fietsen met een gast in de mooie omgeving. Door al deze voorzieningen zijn onze verwachtingen uitgekomen, hier zijn we erg blij mee.”

Lees ook...

Ander nieuws